Ansiktet i tre olika ämnen

I detta samarbete över ämnesgränserna ingår:
trä/metall slöjd
textilslöjd
Bild
 För Särskolan Naturligtvis har särskoleklassen varit en del av denna planering, vi de praktiskt estetiska ämnena har följt den vardagliga klass planeringen och de teoretiska ämnena.
Vi har arbetat med ansiktets former färger och skuggor samt  volym. Ansiktets olika delar vad är det som gör att man har et speciellt utseende. Vad finns det för delar.
I textilslöjd planeras ansikte som byggs upp digitalfotografering samt bildredigering av ansiktet den färdiga digitala bilden  består av återkomande små bilder av ansiktet i olika varianter, de trycks på en textil materal ex en tröja, med Andy Warhol som inspiration.
 
Ansiktet har byggts upp i kartong och lim först,  ett led i den dagliga verksamheten och de mer teoretiska ämnena om hur kroppen då speciellt ansiktet ser ut.
 
 
 
 
 
 
I bild målas ansiktet med acrylfärger på duk som står uppställda på bordstafflier. Det är viktigt att det finns en bakgrund. 
 
I slöjd har ansiktet gestaltats i tyg genom applikationer, här har ma även tillfört skugga, och återupprepat motivet
 
 I trä och metall har man gjort ramar till ansiktena för att kunna presentera dem på ett bra sätt.
 
För särskolans planering står special pedagoger som vi arbetat med runt temat,  om kroppen och dess delar hur det egentligen är. 
 
 
 
 

Kommentera här: