Propaganda

Propaganda anväds oftast i politiska sammanhang man vill påverka någon att tro samma sak, eller på det man vill att andra skall tro. 
En som hade en stor apparat runt just detta att påverka hela folkslag att stå enade och tro på en och samma sak var Hitler Han hade en hel stab som arbetade med att påverka genom bilder och film
 
                                     
 
 
                
 
 
 
Här propaganda för en helt anna sak, men man använder text och  bilder för att  påverka.
 
Kika även på denna bloggen som handlar om samma sak
 
 
 
Man använder bild för att förstärka det som står i texten. Bilder är väldigt Starka i sitt utttryck och förklarar oftast en text på bara en millisekund. Så lång tid som det tar för din hjärna att uppfatta ett budskap i en bild.
Bild är ett språk i sig som alla över hela världen förstår
 
 
orkar du ( inte ett måste som allt annat på denna sidan) så se denna filmen om

Kommentarer:

1 Anonym:

skriven

Jag tycker att Hitler var en pyskopat förrvirad,mentalt,pyskad människa som kom långt att tro att han är Gud över Tyskland som kommer att göra landet bra igen men han bara förgiftat lurat det som dom ska tro på men ingen vågar stå upp till han risken är kanske att han dom blir dödad. Han skapde en helt lan under hans kontroll och dog som en fegis.

Svar: Jag säger inte emot dig. Du är fri att tycka det. Jag tar upp hans ideér som exempel på hur man bedriver propaganda
None None

Kommentera här: