Korvgubbe

En korvgubbe är en skissmetod.. Det betyder att du kan rita 7000 streck svagt, och sedan fylla i den linje som passar bäst.
Du skall kunna sudda ut alla andra linjer utan att det  blir ritmärken på ditt papper.
 
Jag kallar det korvgubbe för att det är lätt att komma ihåg. Vi lär oss att rita proportioner som stämmer, och att man kan lätt få olika ställningar på personen.
 
 
 
Din uppgit är att rita en person  som ser ut att göra något. Var noga med att rita ut en bakgrund, annars vet man ju inte var det är. Figuren du ritar får vara gammal, ung, pojke, flicka, man ,kvinna, och du man kan vrida huvudet, man måste inte titta rakt fram. Håret ritas från en punkt mitt fram uppe på huvudet. Rita bara konturerna inte alla hårstrå, då ser det bara ut som att man har risigt hår.
 
 
 
 

Centralt innehåll i bild 

 

 Framställning av berättande informativa och samhällsorienterande bilder om egna erfarenheter, åsikter och upplevelser

 

Redskap för bildframställning

 Former, färger och bildkompositioner samt deras betydelsebärande egenskaper och hur dessa kan användas i bildskapande arbete

Material och verktyg för två- och tredimensionellt arbete och hur dessa kan användas för bestämda syften

Bildanalys

 

12. Ord och begrepp för att kunna läsa, skriva och samtala om bilders utformning och budskap

 

Vad säger skolverket om detta ämne? Det är skolverket som styr alla skolor i hela Sverige, och de har bestämt vad man skall kunna för ett visst betyg och alltså vad jag som lärare skall lära ut

Kommentera här: